اگر فقط 3 روز به ما مهلت می‌دادند، نرخ ارز را یکسان می‌کردیم

بهمنی: بانک مرکزی را تحت فشار و شرایط خاص قرار دادند

رئیس کل بانک مرکزی با بیان ناگفته‌هایی از بازار ارز گفت: اگر فقط 3 روز به ما مهلت می‌دادند، برنامه‌هایمان را اجرا می‌کردیم، اما ما را بشدت تحت فشار و شرایط خاص قرار دادند.محمود بهمنی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که با وجود اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ دلار توسط بانک مرکزی، هنوز نرخ دلار در بازار رسمی و آزاد با یکدیگر اختلاف دارد؟ گفت: منتظر نتیجه اجرای برنامه‌های ارزی خود در بازار هستیم، با این وجود می‌توانید در بازار مشاهده کنید که اختلاف قیمتی که در بازار ارز بین قیمت دولتی و آزاد که حدود 140 تا 150 تومان بود، هم اکنون بسیار کمتر شده است.
کد خبر: ۴۱۷۰۶۸

به گزارش مهر، وی با بیان این‌که با تمام ارزش افزوده‌ای که بر بانک مرکزی مترتب شده است، قیمت را مانند قیمت‌های بازار سکه کنترل کردیم و همه موانع را از بین بردیم، افزود: ارز یک کالا است که مانند تمام کالاها با رشد قیمت مواجه می‌شود، ماسه، خاک، کود شیمیایی با افزایش قیمت مواجه شده‌اند، پس چگونه یک ارز خارجی که یک کالا هم محسوب می‌شود، با کاهش قیمت مواجه شود.

وی با ابراز گلایه از انتقاداتی که به سیاست‌گذاری بانک مرکزی برای نرخ دلار از سوی تمام افراد انجام شد، تصریح کرد: پاسخ این انتقادات را به موقع خواهیم داد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در تمام دنیا بر اساس اصول علمی وقتی می‌خواهند قیمتی را مثلا 100 تومان افزایش دهند، آن را 10 تومان ـ 10 تومان در هر روز افزایش نمی‌دهند، زیرا متقاضیان این بازار با مشاهده این وضعیت که قیمت‌ها در روز اول و دوم شروع به افزایش کرده است، به این بازار هجوم می‌آورند و شکاف قیمت بازار رسمی و غیررسمی افزایش بیشتری پیدا کند و این کار در هیچ کجای دنیا انجام نمی‌شود.به گفته وی، در روند کاهشی حرکت بر اساس یک شیب ملایم لازم است، اما در روند افزایشی اگر واسطه‌ها دست بانک مرکزی را بخوانند، وارد این بازار می‌شوند، قیمت دلار مانند اسب سرکشی می‌ماند که اگر بداند به دنبالش هستید تا آن را بگیرید، فرار کرده و فاصله خود را با شما زیاد می‌کند، بنابراین باید افسار این اسب سرکش را بگیریم و همراه با خود آن را آهسته به پایین بیاوریم.رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: اگر زمانی که ما قیمت ارز را در بازار بالا بردیم، فقط 3 روز به ما مهلت می‌دادند، برنامه‌هایمان را اجرا می‌کردیم، اما ما را بشدت تحت فشار و شرایط خاص قرار دادند، اگر این زمان را به ما داده بودند، برای همیشه اختلاف قیمت از بین رفته بود.

وی در مورد افرادی که بانک مرکزی را برای عدم اجرای برنامه خود در بازار ارز تحت فشار گذاشتند، گفت: روزنامه‌ها را خاطرتان است، تمام دوستان و اقتصاددانانی که پیش از آن به ما می‌گفتند که چرا قیمت ارز را بالا نمی‌برید، مقاله نوشتند که چرا قیمت بالا رفته است؟ چرا قیمت کاهش نمی‌یابد؟ و بانک مرکزی را در شرایطی قرار دادند که اجازه انجام برنامه را ندادند، 3 روز وقت ندادند که نرخ ارز را یکسان کرده و به جای خود بازگردانیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها